Som ansluten producentkund hos os på TMR kan ni förvänta er högklassig service och stöd i alla frågor som kan dyka upp gällande producentansvaret. Våra förpackningsexperter har många års erfarenhet av branschen och håller sig ständigt uppdaterade.

Vi har pratat med Nadja som berättar lite mer om hur vi som producentansvarsorganisation (PRO) kan hjälpa dig som sätter förpackningar på den svenska marknaden.

Vilka tjänster erbjuder vi på TMR till producenter?
Vi erbjuder producenter hjälp med producentansvaret och allt som det innebär. Bland annat uppdaterar vi alla våra kunder gällande nya regler och lagar samt rapporterar in förpackningsvolymer till Naturvårdsverket. Vi erbjuder rådgivning i materialval av förpackningar för lägre avgifter och mer återvinningsbara förpackningar. Vi finns med er från framtagning av förpackningen till att den får nytt liv på återvinningen.

Vilka företag räknas som producenter av förpackningar?
Alla företag som säljer, importerar, tillverkar eller på annat sätt har satt förpackningar på den svenska marknaden har ett producentansvar och måste därför vara anslutna till en PRO. Vi har sett att många mindre företag har missat att även de har ett producentansvar och måste ansluta sig. Om ett företag är osäker på vad som gäller, rekommenderar vi att man hör av sig till oss för att säkerställa om man bör anslutna sig.

Vad är viktigt för producenter att veta inför omställningen 2024?
Varje producent ska senast den 31 oktober vara ansluten till en PRO för förpackningar. Nytt för 2024 är att vi som PRO har ett ansvar att hantera alla förpackningsmaterial, detta innebär att vi även kommer att hantera glas, trä, textil mm. Du som producent kommer kunna ha TMR som en och samma PRO för alla era förpackningar.

Kom i kontakt med Nadja för att höra mer om hur vi kan underlätta producentansvaret för ditt företag.

 

Kontaktuppgifter:
Nadja Mikkelsen
Försäljning- och kundansvarig
+46 (0) 790 06 24 58
nadja.mikkelsen@tmr.se