Stöd från Klimatklivet och Nestlé möjliggör ny smart anläggning för plaståtervinning

Vi är otroligt glada att berätta att den sista pusselbiten nu är på plats för att vi ska kunna förverkliga våra planer på Europas modernaste återvinningsanläggning för plastförpackningar. Beviljat stöd från Naturvårdsverkets ”Klimatklivet” och ett sponsoravtal från Nestlé har i hög grad bidragit till att detta blivit verklighet. Anläggningen kommer att ligga i Ängelholm och kommer att testköras andra halvåret 2021 och förväntas vara i full drift från och med 1 januari, 2022.

Ny teknik – ger ökad materialåtervinning för Sverige

Detta är självklart en stor dag för oss och våra samarbetspartners. Men kanske framförallt en ännu viktigare dag för ökad materialåtervinning i Sverige. Detta då den nya anläggningen kommer att använda helt ny teknik för att kunna återvinna alla komplexa flexibla plaster, som idag ej går att materialåtervinna utan eldas upp. Tillsammans kommer vi minska utsläppen av koldioxid och därmed vårt lands klimatpåverkan.

Vi på TMR ser denna etablering som ett stort steg mot vår vision, full cirkuläritet. Anläggningen ger också möjlighet för fler svenska företag att vara med och se till att deras plastförpackningar får nytt liv.

Vi är otroligt stolta att Nestlé valt att bidra till att detta blir verklighet – och att de ser förverkligandet av den nya tekniken som en viktig del i sitt globala hållbarhetsarbete.

Det ekonomiska stödet från Naturvårdsverket och Nestlé var de sista viktiga pusselbitarna som behövdes för att denna satsning nu kan förverkligas.

Detta besked gör att vi ser framemot det nya året med tillförsikt, och lovar att hålla dig uppdaterad under denna spännande resa mot en mer hållbar framtid.

Har du frågor om vår nya anläggning eller den nya tekniken för att återvinna mer komplexa plaster? Tveka inte att kontakta oss så berättar vi mer.