2023-04-20

Vafabmiljö erbjuder sortering på vad som kallas för det Mobila Återbruket. Denna mobila lösning är ett alternativ till stora återvinningscentraler som inte alla i Sverige har tillgång till.

Under 2022 och 2023 har vi på TMR slagit följe med det Mobila Återbruket för att du som bor i Enköping, Heby, Sala eller Surahammar ska kunna sortera allt från förpackningar till elektronik och kastruller på samma plats likt en återvinningscentral. Vafabmiljö ställer upp containrar för samtliga materialslag och vi på TMR erbjuder mindre kärl för pappers, – plast-och metallförpackningar.

”Vafabmiljö ser väldigt positivt på det upprättade samarbetet med TMR gällande insamling av förpackningar via Mobila Återbruket. Genom detta möjliggör vi för våra kunder att inte bara kunna lämna sitt grovavfall och farligt avfall utan även det mest förekommande avfallet i hemmet – just förpackningar”, säger Ludvig Ericsson, verksamhetsutvecklare avdelning Planering, Vafabmiljö.

Vafabs personal är på plats och hjälper dig med skrymmande föremål som kan vara svåra att lyfta för egen maskin. Dem har även stor kunskap om hur olika saker ska sorteras och kan hjälpa dig på om du känner dig osäker.

TMR:s chaufför följer med Vafabmiljös personal till de bestämda platserna för att erbjuda sortering för förpackningar. Pappers-, plast-och metallförpackningar sorteras i TMR:s blåa kärl som står i nära anslutning till Vafabmiljös Mobila Återbruk. Du hittar tid och plats för det Mobila Återbruket på Vafabmiljös hemsida.

Tid och plats för Mobila Återbruket

Välkommen till Mobila Återbruket!